Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Encardia




Θέλω να μιλήσω για το αγαπημένο μου μουσικό συγκρότημα που εδρεύει στην Αθήνα, μα η ψυχή του πάει κι έρχεται ανάμεσα σε Κάτω Ιταλία, Ελλάδα, πετάει πάνω από τη θάλασσα, δίνει γοργό φιλί στα κόκκινα γεράνια των κήπων, πίνει με δίψα πορτοκαλένια δειλινά και το σκάει συχνά - πυκνά πάνω στα σύννεφα...

Είναι μία παρέα ανθρώπων που ζουν τα τραγούδια τους. Ναι τα ζουν. Όχι μόνο πάνω στη σκηνή, μα παντού. Ο Βαγγέλης που παίζει ακκορντεόν χορεύει καθημερινά ταραντέλα, η Αναστασία τραγουδάει, χορεύει, χτυπάει παλαμάκια ή κλείνει τα μάτια, με απίστευτη απλότητα, ο Κώστας είναι ένας ορμητικός χείμαρρος που σε παρασέρνει με τη φωνή, τις κινήσεις του σώματος - ιδίως όταν παίζει το ταμπουρέλο, ο Μιχάλης οργώνει τις χορδές της κιθάρας του μαεστρικά με χαμόγελο, τα δύο νεραϊδάκια που χορεύουν δεν σταματούν καθόλου και προκαλούν το κοινό να χορέψει μαζί τους, ακόμα κι αν το βλέπουν διστακτικό. Όλοι τους έχουν ένα πάθος. Αυτό τους ενώνει κι έχουν τόσο καλή παρουσία. Κι ο κόσμος το νιώθει. Κάθε παράστασή τους καταλήγει σε ένα πανηγύρι. Απ' αυτά των χωριών. Τα απλά. Τα καρδιακά.

Δεν ονομάστηκαν τυχαία encardia...

Κι εγώ, το μόνο που μπορώ να κάνω ως αντίδωρο της χαράς που μου προσφέρει το άκουσμα της μουσικής τους είναι να τους έχω μέσα στην καρδιά μου!

6 σχόλια:

Alkmini είπε...

φλωρα πολυ ομορφα ακουσματα. πριν χρονια βρεθηκα σε ενα τραπεζι με μουσικους απο την Κατω Ιταλια, το χωριο Καλημερα και τοτε ειχα τα πρωτα μου ακουσματα. και τους λατρεψα.
να εισαι καλα γλυκεια μου

Flora είπε...

Ω... και γω θέλω να πάω στο χωριό Καλημέρα. Μουν έχουν μεταφέρει οι encardia τόσες ωραίες εικόνες από εκεί!!!
Έχουν πάει οι αδερφές μου επίσης και ξετρελλάθηκαν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνήσια μουσικά αισθήματα και φοβερή δύναμη κίνησης στο χορό τους.
Μεταδίδουν στην ατμόσφαιρα κάτι γιορτινό... όλο ζωντάνια!

Roadartist είπε...

ωραιο αφιερωμα :) Ευχομαι να το δουνε και τα παιδιά να χαρούνε :)

ΥΓ οπως ειδες σε μια μερα ειδα ολα τα τελευταια ποστς σου!! Και ολα ειναι υπεροχα Φλωρα μου :)

My Art είπε...

I like the pictures.The band seems to be fun

Filipp είπε...

εγω παλι νομιζα οτι σας αρεσουν οι scorpions!!!!
τελειος αντιθετο!!χαχαχαχαχαχαχ
have fun!!!

ΥΓ---αμα σας αρεσουν και οι scorpions να τους κανετε μια αναρτησουλα,,,θα κλαινε

Flora είπε...

Εντάξει, Φιλίπ,

θα ακούσω τη συμβουλή σου!
Θα κάνω μία των ημερών ανάρτηση για τους αγαπημένους μου Scorpions...
Για να μην κλαίνε... όπως λες.

Πάμε με το βιβλίο!!!!

Πάμε με το βιβλίο!!!!