Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αντίο Αλέξη...


Καλό ταξίδι,
παιδί μου.
Δεν παύεις να είσαι παιδί
ό,τι κι αν έκανες...
Βλέπεις ποιος μπορεί να ξέρει
πραγματικά τι έγινε εκείνη τη μαύρη ώρα;
Για μένα δεν έχει σημασία
άλλωστε.
Είτε έβρισες,
είτε πέταξες μπουκάλια,
είτε πέτρες...
Ήσουν παιδί.
15 χρόνων.
Κι ο αστυνομικός
έπρεπε να σε προσέξει,
να σε προστατέψει από το βλήμα του θανάτου...

Δεν πιστεύω πως το ήθελε,
για να είμαι ειλικρινής.
Αποκλείεται ένας πατέρας να το έκανε επίτηδες.
Μάλλον λάθος έγινε.
Μοιραίο, τραγικό, ολέθριο, μαύρο,
πιο μαύρο κι από τον ίδιο το θάνατο...
Ποια Άτη τον τύφλωσε και το έκανε ΑΥΤΟ άραγε;
Δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε...

Μην του κρατάς, κακία, ψυχή μου.
Καλό σου ταξίδι, εκεί που πας...
κι όλη η Ελλάδα προσεύχεται
να μην ξαναγίνει αυτό για
ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ...
ούτε εδώ, ούτε σε όλον τον κόσμο...


Aυτό το λουλούδι
το διάλεξαν τα δυο αγοράκια μου και σου το στέλνουν...

23 σχόλια:

Antoine είπε...

Ελληνική κατάντια... ντρέπομαι πολύ.

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Φλώρα, τρέμω...
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δοξάζω το Θεό που σήμερα δε χρειάστηκε να μπω σε τάξη και να αντιμετωπίσω το τρομερό ΓΙΑΤΙ...Δεν θα άντεχα.
Ποιος είναι ο ρόλος μας;;

Ανησυχώ...

Filipp είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Filipp είπε...

ΓΙΑΤΙ ; ΓΙΑΤΙ ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΛΕΞΑΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ
ΤΗ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ; ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ; ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ; ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΕΣ.ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ,ΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΟ. ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΜΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ Η ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΒΙΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΟ

Στέλλα είπε...

Καλημέρα σε όλους. Θα συμφωνήσω με τον Φιλίπ.
Για όλα ένα μεγάλο "ΓΙΑΤΙ;" Γιατί οι γονείς δεν αγαπούν πιο αποτελεσματικά τα παιδιά τους ώστε να μη χρειαστεί να μπουν σε ομάδες αναρχικών για να φωνάξουν "Γονείς μου αγαπήστε με περισσότερο, δώστε μου χρόνο από τη ζωή σας, είμαι εδώ, δε με βλέπετε;"
Γιατί ο αστυνομικός έβγαλε όπλο;
Γιατί οι πιτσιρικάδες που πετανε μολοτωφ δεν ξέρουν να διαχειριστούν τη δυναμή τους ώστε να γίνουν μια αφορμή για πραγματικές αλλαγές σ'αυτή την κοινωνία αλλά είναι μόνο φωτιά για χαβαλέ; Ποια είναι η δική τους σοβαρότητα; (Οι καταστροφές τίποτα άλλο δεν κάνουν από το να υπογραμμίζουν ότι δεν είναι αυτοί οι 'καλοί' της υπόθεσης, και έτσι αμαυρώνουν και τη θέση του Αλέξανδρου που χάθηκε. Ένας από αυτούς ήταν κι εκείνος; Είχε κάνει κι αυτός τέτοιες καταστροφές στο παρελθόν; Ποιος τιμά λοιπόν το χαμένο αγόρι; παντως όχι οι καταστροφείς!)
Γιατί οι αστυνομικοί αρχηγοί δεν έχουν ιδέα από οργάνωση αστυνομίας; από προστασία περιουσίας; από δικαιώματα του πολίτη;
Γιατί δεν αλλάζεικάτι σ'αυτή τη χώρα επιτέλους, όπου οι αντιεξουσιαστές χτυπιούνται επειδή τάχα κάποιοι τους εξουσιάζουν, κι όλοι εμείς φωνάζουμε ότι δεν υπαρχει κανένας έλεγχος πουθενά, ένα χάος είναι αυτή η χώρα, ένα τεράστιο βοσκοτόπι, κι ο καθένας βοσκάει ανέμελος κατά που του αρέσει χωρίς στοχους και χωρίς αρχηγό. Τίποτα. Η χώρα αυτή θα θρηνήσει κι άλλους Αλέξανδρους, κι εγώ κλαίω εξίσου τους ζωντανούς Αλέξανδρους με αυτόν που χάθηκε.
Παιδιά, πιάστε τους γονέις σας, και μιλήστε τους: δε θέλουμε χρήματα, δε θέλουμε λούσα, θέλουμε εσάς. Θέλουμε να παμε μαζί μια βόλτα, θέλουμε να πούμε ανέκδοτα,να παμε σινεμά, να παμε για καφέ, να παμε για φαγητό, οτιδήποτε.
Παιδιά, εσείς θα αλλάξετε τους γονείς σας. Ξέρω ότι αυτό είναι υπεράνω πολλών δυνάμεων, ξέρω ότι αυτό δε γίνεται, το παιδί δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αλλά έστω και μια λέξη αν τους πείτε, θα δουν το λάθος τους, και θα διορθωθούν. Μια λέξη, ειπωμένη με ΑΓΑΠΗ όμως, κι όχι με θυμό. Ξέρω τι λέω. Κι εγώ τα έλεγα στη μανα μου αλλά δυστυχώς με θυμό, και γι'αυτο της πήρε 20 χρόνια για να συνειδητοποιήσει τι της έλεγα. Εσείς να τα πείτε με το δικό σας τρόπο, σε μια στιγμή οικογενειακής γαλήνης, σε μια βόλτα σας. Παιδιά, βοηθήστε τους γονείς σας. Έχουν χάσει το δρόμο τους, και δυστυχώς παίρνετε κι εσείς λάθος πρότυπα. Θέλει κανείς να γίνει σαν αυτούς τους πατεράδες που θρηνούν τα παιδιά τους; όχι.
Ας βοηθήσουμε όλοι. Ας πάρουμε βοήθεια εμείς οι γονείς,να δίνουμε ουσιαστικά πράγματα στα παιδιά μας, κι όχι απλώς παρουσία, χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης.
Ας μας βοηθήσουμε από όλες τις σκοπιές: πιο δραστήριοι στα πολιτικά, πιο δραστικοί στην αγάπη.
Θρηνώ αυτή τη χώρα, θρηνώ για τα λάθη μου ως γονιός, και για την ανημπόρια μου ως δασκάλα. Και οργίζομαι, γιατί δε μπορώ να αγγιξω αυτούς που μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία σα να μπαινοβγαίνουν στο σαλόνι του σπιτιού τους! Ποιο αίσθημα ευθύνης έχουν όλοι αυτοί οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ; και πώς θα τιμωρηθούν; "απλώς δεν θα τους ξαναψηφίσουμε" Και έτσι καθαρίσαμε δηλαδή; δεν θα τους ψηφίσουμε και όλο αυτό το χάλι θα συμμαζευτεί; αφού και οι υπόλοιποι μία από τα ίδια είναι. Έτσι θα τους τιμωρούμε; απλώς στερώντας τους την εξουσία; κι οι περιουσίες των ανθρώπων; η ανασφάλειά τους; η δική μας η οργή; η χώρα αυτη που δε θα σηκώσει ποτέ κεφάλι, και ταπαιδιά της θα παστώνονται σα σαρδέλες στα σχολειά για να βρουν ένα καλύτερο αύριο κι αυτό το αύριο δεν θα έρθει ποτε εξαιτίας αυτών των καραγκιόζηδων; Κι οι άλλοι οι κουκουλοφόροι, βαράνε στο γάμο του Καραγκιόζη. Τι ταιριαστό ζευγάρι, μα την αλήθεια!
Ας πάρει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης του επιτέλους. Ορίστε:το μέλλον μας περιμένει. Ο καθένας απο μας, τι θα κανει για το παιδί του, για το μαθητή του, για τον πολίτη της ελλάδας, για τον εργαζόμενο της Ελλάδας; Εδώ είναι τα δύσκολα. Όχι μόνο λόγια. Για να μας δω! Τι μπορούμε να πετύχουμε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μόνο που σκέπτομαι τη μάνα του παθαίνω!άκουσα σήμερα πως το έμαθε..απο το κινητό του γυιού της.

Alkmini είπε...

:(

Eulie Aeglie είπε...

στη μνήμη του Αλέξη, ας αλλάξουμε τον κόσμο χτίζοντάς τον ομορφότερο και φωτεινότερο - μακριά από μας ο μάταιος χαλασμός

faraona είπε...

Μονο φρικη αισθανομαι!

eirini είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Filipp.
Όλοι φταίμε εδώ που φτάσαμε... μόνο μην δούμε χειρότερα...

Aθηνά Π.Κ. είπε...

KAΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ....

Roadartist είπε...

Γιορτάζεις σήμερα?? Κάπου είδα οτι γιορτάζουν οι Φλώρες, αν ναι, τότε να εισαι παντα καλα φιλη μου..
Υγεια, δημιουργια, αγαπη..
Οτι επιθυμεις, φιλια πολλα.

Αννα είπε...

Με του Χριστού τη γέννηση
κάνω ευχές για σένα
να ‘ναι τα χρόνια σου πολλά,
καλά κι ευτυχισμένα

Αννα είπε...

Με του Χριστού τη γέννηση
κάνω ευχές για σένα
να ‘ναι τα χρόνια σου πολλά,
καλά κι ευτυχισμένα

eirini είπε...

Φλώρα μου, Καλά Χριστούγεννα!!! Τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και προσωπική ευτυχία!!!!

Άστρια είπε...

Φλώρα μου,

Ευχές από την καρδιά για καλά Χριστούγεννα, με αγάπη και υγεία σε σένα και στην οικογένειά σου.
Φιλάκια πολλά:))

Άστρια είπε...

Και για την καινούργια χρονιά, όλα τα καλά στου ονείρου σου το μπαλκόνι :))

"ζαχαρούλα.." είπε...

σου εύχομαι μία χρονιά πολύ όμορφη,πολύ ζεστή,πολύ φωτεινή γεμάτη υγεία κι γέλιο!!!

Αννα είπε...

Όσα χωρούνε στ’ όνειρο
κι ό,τι ο νους σου βάνει,
ο νέος χρόνος πού ‘ρχεται
χαρές να σου τις κάνει

Λύρες, λαγούτα, μπαλωτιές,
Πρωτοχρονιά στην Κρήτη,
Χαρά-ευτυχία, δύναμη
Και στο δικό σας σπίτι

Eulie Aeglie είπε...

Μακάρι αυτή τη χρονιά να εγκαταστήσουμε την ειρήνη μέσα μας, ώστε να την εφαρμόσουμε και στη ζωή.

Στέλλα είπε...

Φλώρα χρόνια πολλά! Γιατί χάθηκες;να ανησυχήσω;

σα είπε...

Αναζήτησα ορίζοντα και θέα απ΄ του ονείρου σου το μπαλκόνι, μα εσύ δεν ήσουν εδώ. Οι σκέψεις σου με αγγίζουν και φωτίζουν τις στιγμές της καθημερινότητάς μου. Νάσαι πάντα καλά εύχομαι, χαρούμενη, δημιουργική, και πληθωρική, να δίνεις και να παίρνεις αγάπη... Πολλές θερμές ευχές απ΄ όλους μας.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Φλωρίτσα που είσαι ??
Είπαμε να λείψεις λόγω εορτών , όχι και να εξαφανιστείς !!
Οι Κοκκινοροδένιες σε περιμένουν !!

Πάμε με το βιβλίο!!!!

Πάμε με το βιβλίο!!!!