Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Τι μου κάνανε τα vista!


Επειδή πολλοί με ρωτάνε τι έπαθα και χάθηκα τόσον καιρό και πρόσφατα απάντησα στην Αλίκη στα "Κόκκινα ρόδια" στο ίδιο ερώτημα, σας παραθέτω την απάντηση που έγραψα στην φίλη μου τη Ναυπλιώτισσα...

Τι μου κάνανε τα vista...

Λοιπόν, άκου!
Τα vista, που λες, στην αρχή ήταν ΟΚ... Μου άρεσαν πάρα πολύ! Ξέρεις, περιβάλλον "aero" κλπ. Τα διασκέδαζα κι έλεγα "Μα γιατί τα βρίζουνε όλοι βρε παιδιά; Μια χαρά είναι τα vista!"
Μα, με την πάροδο του χρόνου (και με την κάπως εξαντλητική θα έλεγα χρήση του υπολογιστή...) πέσανε βαριά στο SONY VAIO που έχω (παρόλο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για δαύτα και ακριβό μοντέλο).

Έτσι, άρχισαν τα "κουλά"... Το photoshop έκανε στάση εργασίας. Το powerpoint άρχισε λευκή αποχή - μία έκανε εκατό ώρες να ανοίξει, μία δούλευε, μία καθόταν. Με το που έμπαινα στον υπολογιστή τα κουτάκια που άνοιγα μένανε εκεί κολλητά για ώρα να με εκνευρίζουν, σαν παρέλαση απεργών. Κάποτε κόλλαγε εντελώς... Ώσπου κρέμασε μια και καλή την ταμπέλα: "Κλειστόν, λόγω υπερκόπωσης" και δεν ξανάνοιγε.
Επί της ουσίας, έπαιξε ρόλο το ότι γέμισα αρκετά το δίσκο με φωτο και βιντεάκια, κόλλησα και κάτι σκουλήκια "worms" τα είπανε οι γκουρού (αθέλητο δωράκι των μαθητών μου από το msn)...
Έτσι, μόλις έκλεισε ο ένας χρόνος της εγγύησης (πώς γίνεται αυτό βρε παιδάκι μου; Όλα χαλάνε λίγο μετά τη λήξη της εγγύησης) τσουπ... laptop dead.

To δίνω σε φίλο μου, μεγάλο γκουρού, ειδικό στους ιούς.


Το φτιάχνει.
Σε δυο μέρες ξανά dead. Μετά κάνω φορμάτ. Αδειάζω εντελώς το δίσκο, τον αφήνω ανάλαφρο σαν πουλάκι. Ξανά τα ίδια...
Το δίνω στη συνέχεια σε άλλον γκουρού... Πρόβλημα πάλι.
Εντάξει. Ξέρω τι σκέφτεστε. Κάποια βλακεία έκανα εγώ και το χάλαγα το μηχάνημα... Πολύ πιθανόν. Τέλος πάντων...

Τελικά όλοι συμφώνησαν ότι φταίγανε τα vista και έπρεπε να βάλω τα xp, τα σίγουρα, τα δοκιμασμένα σε πολλά crash test.



Έλα, όμως, που το δικό μου "εξελιγμένο" μηχάνημα λειτουργούσε μόνο με vista και έπρεπε ο γκουρού να κατεβάσει την Άρτα και τα Γιάννενα από το internet για να δουλέψουν όλα τα κουμπιά με τα xp...
Για να δούμε τώρα τι κατάφερε... Θα δείξει! Προς το παρόν δουλεύουν όλα εκτός του ασύρματου internet... (κανα "Ζαγοροχώρι" φαίνεται του λείπει και πρέπει να το κατεβάσουμε κι αυτό από το ίντερνετ για να πάρει μπρος...)

Έχω κι άλλους τρεις φίλους, πάντως, με vista, που πάθανε τα ίδια (κι αυτοί πάνω στον ένα χρόνο και κάτι)... Τελικά κι εκείνοι βάλανε xp.

Τι να σου πω Αλικάκι;
Ελπίζω σε σένα να λειτουργήσουν καλά.
Μπορεί να έχεις πολύ δυνατό μηχάνημα που τα σηκώνει... Εξάλλου δεν μπορεί 100 στις 100 περιπτώσεις να είναι προβληματικά. Σε κάποιους θα "κάτσουν" φρόνιμα...


Αυτά, λοιπόν, που λέτε, με τα vista!

17 σχόλια:

Filipp είπε...

Πρώτα από όλα. Πολύ δόση χιούμορ που με έκανε να διαβάσω την ανάρτηση με τέτοιο τρόπο που τόσο πωρωμένα δεν παίζω ούτε pro. Χαχα
Δεύτερο, τα vista εμένα μόνο στην εμφάνιση μου αρέσουν. Είχα που είχα ακούσει ότι είναι προβληματικά, έμαθα και τα δικά σας μαντάτα και ούτε να τα βλέπω δεν θέλω. Τα XP μου πετάνε και δεν τα αλλάζω. Είχα κάνει εξετάσεις στο pc μου και περάσαμε σχολή ΙΚΑΡΩΝ και από τότε μεταμορφώθηκαν σε F16 της πολεμικής αεροπορίας.
Έπειτα εύχομαι να μην πάθουν το ίδιο πρόβλημα οι δυο sisters μου, που πήραν και αυτές ένα laptop vaio με Vista. ΕΛΕΟΣ! Δόξα σι ο Θεός έχουν περάσει 3 μήνες και δεν έχει τίποτα, θα δείξει το μέλλον, διότι άμα πάθει τίποτα θα αρχίζουν << ΓΙΩΡΓΟ ΕΛΑ ΛΙΓΟ !!!! ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ LAPTOP !! >> και θα περνώ εγώ τα βάσανα.
Η δεύτερη ευχή μου είναι να μην ξανά πάθει τίποτα το laptop σας και να περάσει και αυτό με το καλό σχολή ΙΚΑΡΩΝ.
Τελευταίο και λίγο άσχετο που θέλω να πω. Όταν λέω άσχετο κυριολεκτικά άσχετο. Κυρία Βγοτζα πείρα 16 σε έκθεση !!! ποιος το περίμενε από τα 10 και τα 11 της ΄γ γυμνάσιου να γράφω ά λυκείου 15 και 16. Αυτά είχα να πω. Τέλειωσα. χαχα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Εμένα ο μικρός που έχω και με βοηθά κάθε φορά που έχω πρόβλημα μου είχε πει οτι υα βίστα είναι αργά και καθόλου καλά και μου τα έβγαλε και μου έβαλε τα χρ πάλι αναβαθμισμένα.Μόνο ο φορητός μου υπολογιστής έχει τα βίστα μα τον μεταχειρίζομαι μόνο για γράψιμο.

Flora είπε...

Filipp!!!!!!!!!!

Χάρηκα πάρα πολύ! Πήρες 16 έκθεση;;;;
Μπράβο βρε θηρίο!!!!
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!! Τι καλό νέο ήταν αυτό!!!!
Εύχομαι να συνεχίσεις και να προοδεύεις πάντα!
Σε ευχαριστώ για τις ευχούλες σου. Μακάρι να περάσει και το δικό μου laptop στην ... Ικάρων!

Φιλάκια αεροδυναμικά!
Τώρα που έμαθα ότι πήρες τέτοιο βαθμό έκθεση... πετάω!

Flora είπε...

@αχτίδα μου
ευτυχώς που έχεις τον μικρό!
Να τον ευγνωμονείς...

eirini είπε...

Καλά έκανες και τα ξεφορτώθηκες!!!
Μας έλειψες... καλή επάνοδο λοιπόν με όμορφες αναρτήσεις όπως πάντα!
Φιλιά!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πολλά προβλήματα αυτοί οι υπολογιστές γενικώς... Κι εμενα κατι παρουσιαζει κι ας μην εχω τα vista! Καλή επάνοδο στο ενεργό blogging!!! :)

Flora είπε...

@Ειρήνη και δυσλεξικέ δάσκαλε...

ευχαριστώ για τις ευχές! Ελπίζω να τα λέμε... Δάσκαλε, ελπίζω να'ναι περαστικό ό,τι περνάει το κομπιουτεράκι σου...
Φιλιά

"ζαχαρούλα.." είπε...

άστα τα vista!!!!!!!!!!!!

xp for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σε φιλώ... μου έλειψες!!!!!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Φλωρίτσα , έβαλες τα xp και πετάς !!
Άντε να τα λέμε , γιατί μας έλειψες !!
Βέβαια και εγώ που δεν έχω vista, έχω φουλάρει τον υπολογιστή με φωτο και άλλα πολλά, και κινείται με ρυθμούς χελώνας !!
Να δω πόσο θα αντέξει!!
Μια σαμιώτικη καληνύχτα

Flora είπε...

@ζαχαρούλα και αθηνούλα

μου λείψατε κι εμένα πολύ κορίτσια!!!! Και τα "κόκκινα ρόδια" επίσης...

Roadartist είπε...

ΠΟΠΟΠΟ τι λες βρε παιδι μου!!!
Καλα εκανα που δεν τα εβαλα, η αληθεια ειναι πως εχω ακουσει απο πολλους για προβληματα, αλλα οχι τοσα πολλα..
Εγω παντως πιστη στα xp και δε βλεπω να τα αλλαζω..
Ελπίζω ολα να πανε καλα..

Filipp είπε...

Πάντως για να λέμε την αλήθεια τα xp έχουν ορχήσει και αλλάζουν σε υπολογιστές που έχουν xp service pack 3. Όταν κάνουμε τις ενημερώσεις για να μπει το service pack 3 ( όσοι το έχουν κάνει ) μετά βλέπουμε το pc και είναι ακριβός όπως πριν. Έλα όμως που δεν είναι. Κανείς δεν ξέρει τι δουλειά κάνουν τα windows σε κάθε Pc. Το τι μπορεί να εμφανιστή δεν ξέρω ( ιός μπορεί όπως έγινε σε εμένα που βρέθηκε εκεί που μου έγινε η ενημέρωση σε service pack 3 ). Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το service pack 3 στα xp δημιουργήθηκε για να διώξει του ανθρώπους από τα xp και να βάλουν vista. Έτσι ώστε να βάλουν όλο και πιο πολύ άνθρωποι τα vista, να πάει καλά η εταιριούλα και για να γίνουν μετά το καλοκαίρι ενημερώσεις σε vista με σκπό να μπει το service pack 2 των vista ( τώρα είναι το 1 ). Διότι μετά το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τα vista με service pack 2. Από όλα αυτά που είπα όποιος κατάλαβε , κατάλαβε. Χαχα

*** Όταν λέω ενημερώσεις εννοώ τις κλασικές ενημερώσεις του υπολογιστή για να αναβαθμιστούν τα προγράμματα ή για να προστατευτούν από ιούς

Antoine είπε...

Χαχαχα! Να κατεβάσετε και το Καστελόριζο μήπως και δουλέψπυν!
Υπολογιστής χωρίς ίντερνετ = άχρηστος!
Χιχιχι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλέεε! ακόμα παλεύεις με τον υπολογιστή;

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σταυροδρόμι είπε...

Μια ζεστή, φωτεινή καλημέρα από την παρέα του αγ. Φιλίππου μαζί με τις ευχές μας για καλή χρονιά και τα συγχαρητήρια για το φιλόξενο ηλεκτρονικό κονάκι σου.

Αννα είπε...

Ακόμα με υπολογιστή παλεύεις Φλώρα μου;
Εγω πήρα λάπτοπ αλλά δεν έβαλα τα vista ολο παράπονα ακούω..
Φιλακια

Πάμε με το βιβλίο!!!!

Πάμε με το βιβλίο!!!!